torstai 6. maaliskuuta 2008

Ihan kiva

Aamulla toinen kissa herätti klo 5.55, kun halusi pihalle. Ei malttanut odottaa, että avomies olis tullut n. 6.15 yövuorosta. Uni ei sen jälkeen tullut heti, joten aikani kuluksi mietiskelin askartelujuttuja. Päätin tehdä päivemmällä vähän korttiaskartelua. Aamupäivästä väkersin sitten korttia, kun odottelin miehen heräämistä. Mitään isoa inspiraatiota ei löytynyt, joten syntynyt korttikin on aika peruskamaa. Kuten mies toteskin esitellessäni korttia hänelle :"Ihan kiva". Miten se onkaan, että omassa mielessä "ihan kiva" saa negatiivisen sävyn. Kun päälle valitut vaatteet on "ihan kiva" tai salilla kysellessäni suoritustekniikkaani se on "ihan hyvä", tulee vähän sellanen olo, että no joo, eipä tainnu ollakaan niin kiva/hyvä :)

Posti toi lopultakin Stitcheriltä tilaamani aidakankaat. Tilasin ne jo n. 3 viikkoa sitten, ja vasta nyt tulivat. Lurex-kangas olikin tosi kaunista. En tiedä, kuinka hyvin tuo kimalteisuus erottuu tuosta kuvasta. Lurex on YoYo-kuvaa varten, jonka alotan sitten joskus. Toinen aida on sävyltään baby blue, ja sen tilasin siskoni synttärilahjaa varten. Sisko täyttää 30-v. ja aion pistellä DMC:n Cross Stitch Pattern Designerilla muuntamani valokuvan hänen dalmatialaisestaan lumisella pellolla valkoisen ponin kanssa. Ajattelin, ettei kuvan kaikkea siniseltä näyttävää lunta tarvitse pistellä, kun käytän vaaleansinistä aidaa ja säästän siis aikaa.

Leikkasin palan aidasta ohjeen senttimetrimäärän mukaan ja vähän jo siinä ihmettelin, että onpas se työ pieni, vaikka kaavapapereita joutui tulostamaan n.20 sivua. Kun aloin laskemaan ruutumäärää aloittaakseni työn, huomasin että kappas kappas: senttimetrimäärä onkin liian pieni! En tiedä, onko ohjelmassa joku bugi vai miksi ruutujen määrä ei mahdu ilmoitetulle senttimetrimäärälle vaikka aidan count-lukukin oli oikein. Ja koska tilasin aidaa fat quarterin (50x55cm) palan, ei aidasta enää riittänyt uutta palaa leikattavaksi. AAARGHHH! Ja synttärit lähenee uhkaavasti, nytkin on jo kiire että saanko valmiiksi. Tajusin, että tässä vaiheessa vaihtoehdot ovat:

A. unohda koko juttu ja osta jotain muuta lahjaksi

B. vaihda tilalle valkoinen aida, jota omista varastoista löytyy

C. keksi joku viritelmä, joka kuitenkin epäonnistuu

Mielenterveyttä testatakseni valitsin vaihtoehdon C, ja aion virittää työhön erikseen puuttuvan 5x10cm:n palan kulmaan. Tiedän tiedän, tuhoontuomittua! Vaikka viritelmä onnistuisikin, on työssä todennäköisesti kumpare kohdassa jossa palaset menevät päällekkäin. Mutta yritän ainakin... Ja todennäköisesti päädyn sitten huhtikuun puolessä välissä ostamaan hätälahjan :D
EDIT klo 20.00: Ei ole todellista... Mä olin laskenu taas väärin sen aidan uusintapalankin ruutumäärän! Joopa-joo, mitähän sitä nyt keksis?
EDIT 21.00: Leikkasin tarkkaan laskemaa palaa valkoisesta aidakankaasta ja totesin siinä leikatessani, että työ on niin hirvittävän kokonen, etten saa sitä koskaan valmiiksi huhtikuun puoleenväliin mennessä. Unohdan koko jutun, ja keksin jotain muuta...

Ei kommentteja: